Een eettafel van beton of betonlook is niet alleen stoer, maar ook heel praktisch en onderhoudsvrij. In dit blog lees je wat de voordelen zijn van een tafel of bureau van beton.

Wat zijn de voordelen van een eettafel van beton?

3 voordelenEen eettafel van beton of betonlook is niet alleen stoer, maar ook heel praktisch en onderhoudsvrij. In dit blog lees je wat de voordelen zijn van een tafel of bureau van beton.

Eettafel van beton
Tafel piano beton

Beton of betonlook is tegenwoordig niet meer weg te denken uit ons interieur. Van een gietbeton vloer tot een wand met betonlook verf. We zien het allemaal voorbijkomen op de mooiste interieurplaatjes. Steeds vaker zie je nu ook diverse meubels van beton en betonlook. En dat is logisch, want met beton zijn de mooiste vormen te bedenken en het is te verkrijgen in veel diverse kleuren. Salontafels, TV meubels, bijzettafels, krukjes en eettafels. Maar wat zijn nu de voordelen van een tafel van beton?

#1

Beton past in elke woonstijlBeton of betonlook is heel goed te combineren in verschillende woonstijlen. Bij beton denk je al snel aan de industriële woontrend. Beton in combinatie met staal, robuust hout, leer en accentkleuren als grijs en zwart geeft ook echt een stoere, industriële look.

Betonlook is echter in heel veel verschillende kleuren te verkrijgen. Kies bijvoorbeeld voor de kleur ivoor en combineer dit met warme houttinten zoals notenhout, mooie zachte linnen en wollen stoffen en aardse tinten zoals roestbruin en wit voor een warme moderne woonstijl. Ga jij liever voor een beetje retro klassiek dan combineer je jouw tafel van beton eenvoudig met wat vintage items.

Omdat je met beton nagenoeg iedere vorm kan maken, leent dit materiaal zich ook uitstekend voor de opkomende Japandi woonstijl kenmerkend aan zijn organische vormen, natuurlijke materialen en natureltinten.

#2

Een tafel van beton is een unieke verschijningEen tafel van beton is stijlvol met een rustieke charme en daarmee een unieke verschijning in ieder interieur van stoer tot minimalistisch en modern. Het ruwe, authentieke karakter van beton gaat perfect samen met andere natuurlijke materialen, zoals hout, leer en natuurlijke vezels zoals linnen en katoen.

Beton of betonlook in je interieur is de laatste jaren bijzonder populair en dat is niet onterecht. Beton is stoer, robuust en tegelijk een warm materiaal met heel wat kleurenmogelijkheden. Met beton kan je bovendien nagenoeg iedere vorm maken. Het is dus een understatement dat een tafel van beton of betonlook een echte eyecather zal zijn in jouw interieur!

#3

Een tafel van betonlook is makkelijk in onderhoudAl onze meubels worden door ons standaard voorzien van een vuil- en vochtwerende coating. Een eettafel is misschien wel het meest intensief gebruikte meubel in huis. We eten er met het gezin, borrelen graag met vrienden, werken thuis en knutselen met de kinderen. Het is dus heel belangrijk dat een eettafel een goede, sterke beschermlaag krijgt.

Alle eettafels uit ons assortiment worden daarom voorzien van meerdere lagen hardwaxolie met verharder. Deze olie zorgt er voor dat het beton een stevige en goede beschermlaag krijgt. Je hoeft je tafel alleen maar regelmatig even af te nemen met een vochtige, zachte doek.

Meer over onderhoud

Bekijk hier onze eettafels van beton

– Al onze meubels kunnen op maat worden vervaardigd –
Eettafel van beton
Tafel betonlook
Eettafel van beton
Eettafel van beton