Veel Voorkomende Vragen



Stuur uw aanvraag naar info@boxworx.nl, kom op afspraak langs in onze showroom in Naaldwijk, bel ons op +31 (0)174 268 008 of bezoek een van onze dealers.
U bent van harte welkom om onze showroom te bezoeken. Deze is gevestigd aan de Industriestraat 50 in Naaldwijk. De showroom is uitsluitend op afspraak geopend. Plan eenvoudig online uw bezoek of maak een afspraak via info@boxworx.nl

Op de specifieke productpagina vind je in het dropdown menu bij productspecificaties (aan de rechterkant) alle informatie. Lees deze aandachtig door om teleurstellingen of problemen achteraf te voorkomen.

Al onze producten kunnen op verzoek volledig worden aangepast. Op aanvraag bieden we ook assistentie bij het ontwerpen en/of vervaardigen van een uniek ontwerp, passend bij het beoogde project. Stuur ons een e-mail op info@boxworx.nl om de details te bespreken en hoe we u kunnen helpen.

Onze standaard productie doorlooptijd is ongeveer 8 weken na ontvangst van een aanbetaling van 50%. Twee keer per jaar is onze productie gesloten. Dit heeft tot gevolg dat er in bepaalde perioden 1 tot 3 weken aan de productietijd wordt toegevoegd: In de zomervakantie +2 of 3 weken en in december +1 week. Voor urgente projecten, kunt u contact opnemen over de mogelijkheden om de productietijd te verkorten.

Wij vervaardigen al onze producten op bestelling. Al onze producten worden compleet gemonteerd en transport klaar gemaakt met uitzondering van onze eettafels. De tafelbladen worden los van het onderstel verpakt. Deze producten zijn zo vervaardigd dat montage en demontage eenvoudig is, zodat het meubel later ook nog met u mee kan verhuizen.

Bestellingen kunnen op afspraak worden afgehaald of op verzoek worden bezorgd.

*Indien u een bestelling heeft gedaan bij een van onze dealers, vindt de bezorging plaats conform de leveringsvoorwaarden van de betreffende dealer.

Wij werken samen met een extern transportbedrijf voor de levering en montage van de meubels. Omdat bezorging van meubels ook maatwerk is, kunt u een vrijblijvende offerte passend op uw situatie opvragen via info@boxworx.nl Dit geldt ook voor internationale bezorging. 

Vanwege de relatief hoge verzendkosten voor internationale zendingen, hebben we een specifieke procedure voor internationale verkoop. Voordat het product wordt getransporteerd, maken we een video van de bestelling. Deze wordt voorgelegd ter goedkeuring door de klant om de goede staat van de tafel voor verzending te bevestigen.  

Houdt er rekening mee dat we naast de productietijd van de meubels nog ca twee weken doorlooptijd hebben voor het transport, met name voor internationale zendingen.

Als u ervoor heeft gekozen om de meubels te laten bezorgen, neemt het transportbedrijf na afhaling van onze werkplaats binnen 2-3 werkdagen contact met u op om de levering te plannen.

Het is belangrijk dat de producten geleidelijk wennen aan de nieuwe omgevingstemperatuur en vochtigheidsgraad. Onze werkplaats is veelal relatief kouder en vochtiger dan het bestemmingsinterieur dat warm en droog kan zijn, vooral in de winterperiode. In deze verwijzen wij ook op het onderhouds- en adviesdocument.

Bij BoxWorx zijn we ons heel bewust van duurzaam ondernemen. Bijna 100% van de energie die in de werkplaats en showroom wordt gebruikt is afkomstig van onze 100 zonnepanelen. Bovendien zijn we niet aangesloten op een gasaansluiting.

Wij werken niet met massavoorraden, maar vervaardigen onze producten uitsluitend op bestelling. Zo voorkomen wij verspilling en houden we ieder product uniek.

Al onze producten worden uitsluitend vervaardigd van 100% PEFC- of FSC-gecertificeerd hout, gekweekt in duurzaam beheerde bossen waar meer bomen worden geplant dan gekapt. FSC is een duurzaamheidscertificering.

Voor onze productie gebruiken wij uitsluitend massief hout en geen fineer. Massief hout dat beschadigd raakt, kan namelijk opnieuw geschuurd en behandeld worden indien gewenst.

De restanten hout worden door ons fijngezaagd en aan lokale ondernemers en bewoners geschonken voor het verwarmen van hun bedrijfspanden en/of woningen.

In onze ontwerpen streven wij altijd naar kwalitatief duurzame meubels die zowel in vorm als in functie de tand des tijds kunnen doorstaan. Geen trendgevoelige meubels, maar modellen die in vorm nog jaren de show stelen in jouw interieur.

We zijn ons ervan bewust dat er altijd nog verbeterpunten zijn op het gebied van duurzaam ondernemen. Zowel voor het bedrijf, maar ook persoonlijk. We zullen dan ook in de toekomst ons steeds bewust blijven van onze keuzes en onze bedrijfsvoering blijven verbeteren op het gebied van duurzaamheid.

Wij streven naar uitzonderlijke kwaliteit. Al onze producten worden in Nederland vervaardigd. Voor hoge precisie maken wij deels gebruik van hightech machines bij in Nederland gevestigde ambachtelijke bedrijven. Alle producten worden vervolgens in onze eigen werkplaats geassembleerd, behandeld en afgewerkt.

Wij geloven in de kracht van teamwork en expertise. Wil jij als interieurprofessional, stylist, architect of projectontwikkelaar meer weten over een mogelijke samenwerking, lees dan de informatie op deze pagina of neem contact op via info@boxworx.nl

De getoonde collectie op deze website leveren wij op aanvraag ook aan interieurwinkels in binnen- en buitenland. Heb jij als wederverkoper interesse om ons merk te vertegenwoordigen, neem dan voor informatie en de voorwaarden contact met ons op via info@boxworx.nl

Via onze pagina ‘Waar te koop’, vindt je interieurwinkels in binnen- en buitenland die een of meer van onze producten in de showroom hebben staan. Neem contact op met de desbetreffende winkel of het product van jouw keuze op die locatie is vertegenwoordigd.

Wij hanteren algemene en handelsvoorwaarden. Deze worden aan de afnemer ter beschikking gesteld bij elk aanbod, offerte of overeenkomst.

Per product of materiaalsoort leveren wij bij het product een onderhouds- en adviesdocument. Lees deze aandachtig door om teleurstellingen of problemen achteraf te voorkomen.

Al onze meubels worden door ons eigenhandig voorzien van meerdere lagen hoogwaardige coating. Per materiaal is na grondig onderzoek en diverse testen gekozen voor de beste kwaliteit afwerking. Al onze lakken, oliën en hardwax zijn duurzaam ontwikkeld, vervaardigd en getest op Nederlandse bodem.

Ieder meubel -van welk materiaal deze ook is vervaardigd- zal in de loop der tijd gebruikssporen gaan vertonen. Waar de een het prachtig vindt dat het meubel meer gaat leven in het gebruik, hecht de ander er waarde aan dat deze altijd als nieuw blijft ogen. Toch heeft ieder meubel verzorging nodig. Of het nu gaat om het regelmatig reinigen van jouw meubel of dat er een kleine beschadiging hersteld moet worden. Voor het onderhoud van onze meubels hebben wij een speciale lijn onderhoudsmiddelen in ons assortiment.

Elk product afzonderlijk wordt in onze werkplaats op maat vervaardigd, bewerkt en afgewerkt volgens specifieke wensen en daarom accepteren wij geen retouren. Om een ​​weloverwogen beslissing te nemen, bieden wij kleur- en materiaalstalen aan en verwelkomen wij u op afspraak in onze showroom of bij een van onze wederverkopers.

Elk meubel is met de grootst mogelijke zorg vervaardigd en afgewerkt van hoogwaardige materialen. Wij staan achter ons product en daarom geeft BoxWorx 2 jaar garantie op de structurele integriteit van het product. Als voorwaarde stellen wij hierbij uitdrukkelijk dat onze onderhoudsadviezen, correct zijn opgevolgd en er sprake is van normaal huishoudelijk gebruik. Alles naar het oordeel van BoxWorx of de dealer waar het product is aangekocht.
Gebreken die zijn ontstaan door onoordeelkundig gebruik zijn van garantie uitgesloten. Deze garantie dekt derhalve geen vlekken, vlekjes, kleine chips of krassen (of schade als gevolg daarvan) door normale slijtage, kleurverandering, kleine scheurtjes etc. In deze verwijzen wij ook nogmaals op het feit dat hout een natuurlijk materiaal is. Het gebruik van solide materialen en handmatige afwerking impliceert dat er onvolkomenheden kunnen optreden en dit wordt beschouwd als een inherent onderdeel van het product.

Zie ook onze algemene voorwaarden voor meer informatie.

Een service melding dient te worden verricht bij de dealer waar het product is aangekocht. Een dealer heeft vaak een eigen servicedienst die een eventuele klacht voor u in behandeling zal nemen.

Voor overige vragen kunt u contact met ons opnemen via info@boxworx.nl