Zwarte meubels in je interieur zorgen niet alleen voor een stoere uitstraling, maar ook zeker voor warmte en sfeer. In dit blog lees je wat de voordelen zijn van een zwart meubel in jouw woonkamer.

Zwarte meubels in je interieur

Zwarte meubels in je interieur

4 redenen waaromZwarte meubels in je interieur zorgen niet alleen voor een stoere uitstraling, maar ook zeker voor warmte en sfeer. In dit blog lees je wat de voordelen zijn van een zwart meubel in jouw woonkamer.

Op maat gemaakte meubels
Interieur hand gemaakt

#1

Zwarte meubels zijn tijdloosZwarte meubels worden vaak geassocieerd met een industriële interieurstijl. Een industriële stijl kenmerkt zich inderdaad vaak aan zwart, staal en robuust hout. Maar een zwart meubel doet het ook erg goed in de hotel chic interieurtrend en de steeds populairder wordende Japanse interieurstijl. Zwarte meubels zijn dus niet gebonden aan een stijltrend, maar kunnen worden meegenomen in verschillende stijlen.

DE KLEUR

De kleur zwart past goed bij vrijwel iedere andere kleur. Zwarte meubels blenden heel goed met andere kleuren in dezelfde ruimte. Gebruik natuurlijke houttinten of roestbruin in combinatie met zwart voor meer rust en warmte of een mooie accentkleur zoals oud roze of oker geel voor meer contrast en elegantie.

Waar andere kleuren nog wel eens niet met elkaar kunnen matchen (de ene kleur blauw is de andere niet), staan alle tinten zwart altijd bij elkaar.

#2

Een zwart meubel als statementEen zwart meubel valt op, zeker in een licht interieur. Door een zwart meubel toe te voegen aan je lichte interieur met witte en beige tinten, maak je een statement. Het zwarte meubel is dan een mooie eyecatcher in een overheersend licht interieur. Gebruik bijvoorbeeld the all time favoriete zwarte kast om al je mooie, persoonlijke accessoires in te showen.

Zwarte tv meubels

#3

Zwarte meubels zijn elegant en stijlvolDonkere kleuren zoals zwart geven een mysterieus en warm gevoel. In combinatie met warme wittinten ontstaat er een hele luxe, stijlvolle uitstraling. Natuurlijk denk je bij een zwart meubel in eerste instantie aan stoer en industrieel, maar dat is helemaal afhankelijk van het materiaal en de vorm van een meubel. Zo heeft de salontafel Brule hele mooie ronde lijnen en een verfijnd pootje wat hem heel elegant maakt en is wandkast FINE een stijlvolle kast opgebouwd uit ranke compartimenten afgewerkt met mooi getekend eikenhout.

#4

Zwarte meubels geven sfeer en rustZwart is basic en zorgt hierdoor voor rust in je interieur. Met donkere tinten creëer je een intieme sfeer in huis waarmee woonruimtes ogenblikkelijk een stuk knusser worden. Door deze kleur op verschillende plekken terug te laten komen in je interieur creëer je eenheid en balans. Zorg er wel voor dat je gebruik maakt van verschillende materialen zoals hout, staal en beton voor de diversiteit.

Zwarte eettafel voor kantoor
Zwarte wandkast
Zwarte bijzettafel

Bekijk hier onze zwarte meubels

– Al onze meubels kunnen op maat worden vervaardigd –
  • Salontafel CUBE

    875,001.090,00
  • TV meubel RANK

    1.405,002.170,00
  • Salontafel BRULÉ

    850,00895,00