Een interieur is een weerspiegeling van jouw persoonlijkheid. Het moet een plek zijn waar jij je thuis
voelt. Waar je gezellig met vrienden en familie kunt zitten of heerlijk alleen kunt relaxen. Met zo veel
diverse mensen en type woningen, is het heel belangrijk dat jij een interieur kan samenstellen dat
volledig op maat is gemaakt. Jouw omarmt en past in jouw woning en leefstijl.

Banken

Jouw ideale bank



Een bank is misschien wel het belangrijkste element in jouw interieur. Niet alleen omdat hij door zijn formaat nagenoeg de meeste ruimte inneemt in huis, maar ook zeker omdat dit de meest gebruikte spot is in de woonkamer. We ploffen er in om te relaxen, films te kijken, te werken met de laptop op de armleuning, te lunchen met een bord op schoot en te chillen met vrienden en familie. Het is dus heel belangrijk dat een bank een knappe verschijning is in je interieur. Maar het is minstens zo belangrijk dat een bank comfortabel zit!

Bank Creativ interieur

Stijl, formaat en opstelling

Bij het kiezen van jouw ideale bank kijk je allereerst naar het design. Een zitbank die jou aanspreekt en past bij jouw woon- en leefstijl. Zoek je een moderne design bank, een tijdloze strakke bank of juist een bank met mooie curves en rondingen. Het model, de stof, kleur en het onderstel zijn daarbij heel bepalend.

Daarnaast is de keuze voor het formaat en opstelling van jouw bank bindend voor je hele woonkamer. Het kiezen van het juiste formaat van de bank is een precies werkje. Voor hoeveel personen de bank geschikt moet zijn en wat de maten zijn van jouw woonkamer, is daarbij het uitgangspunt.

Selecteer een bank



CREATIV

Bank Creativ

Bank CREATIV is een zitbank die volledig door ons is ontworpen en vervaardigd. Het model wordt vooral gekenmerkt door zijn tijdloze en creatieve karakter. Het tijdloze design van bank CREATIV is met name te danken aan zijn minimalistisch ontwerp dat gekoppeld is aan maximaal comfort.

KANSO

Bank Kanso

Bank KANSO is speciaal ontworpen op verzoek van interieurfotograaf Muk van Lil voor haar nieuwe woning Casa Kanso. Speerpunten voor dit ontwerp waren ronde vormen, tijdloos design en een hoog loungegehalte met maximaal comfort.

SALON

Bank SALON

Waar bank CREATIV vooral wordt gekenmerkt door zijn tijdloze robuuste en kubistische design en bank KANSO daarentegen volledig organisch is vormgegeven, kenmerkt bank SALON zich met name door een goede mix van deze twee modellen.

Bankstel op maat gemaakt



Bij het kiezen van de juiste bank komt dus nog heel wat kijken. De zitbanken uit onze collectie zijn volledig door ons ontworpen en gemaakt. Een modieuze en hoogwaardig kwalitatieve, comfortabele zitbank die -net zoals al ons andere meubilair- volledig op maat kan worden gemaakt. Dat was de grondslag voor onze ontwerpen.

Banken die bestaan uit elementen zonder vaste maatvoeringen en hierdoor volledig op ieders interieur en woonwensen kan worden afgestemd. Een hoekbank, bankeneiland, elementenbank, rechte bank of een u-bank die in iedere maatvoering vervaardigd kan worden en hierdoor passend wordt gemaakt aan elke woonstijl (modern, landelijk, industrieel of elegant).

Bank Creativ Modulair
Bank Kanso maatwerk elementenbank

Inmiddels hebben wij twee modellen in onze collectie. Bank CREATIV en bank KANSO. Voor beide modellen geldt dat deze volledig op maat kunnen worden gemaakt en dus volledig afgestemd kunnen worden op jouw woonwensen. Bij het bepalen van de juiste maatvoering is het allereerst belangrijk dat de lengte van de bank tot op de cm nauwkeurig zelf kan worden bepaald. Om de bank tot een prominent pronkstuk te maken in jouw interieur, kan je bij ons ook zelf de lengte en positie van de rugleuning bepalen alsook de diepte van de bank.

Door bijvoorbeeld te kiezen voor een gedeeltelijke rugleuning, kan je spelen met de ruimte en lichtinval in huis. De bank oogt ruimtelijker en speelser en blend daardoor helemaal in jouw interieur.

Ook voor het onderstel, zijn er tal van mogelijkheden. Wil jij een modern pootje van staal of een stoer eiken blok of moet het net lijken of jouw bankstel zweeft boven de vloer. Er is van alles mogelijk en ook in diverse kleuren en hoogten.

Bank Creativ Modulair
Creativ bank modulair
Maatwerk bank Kanso
Bank Kanso modulaire bank

Technische gegevens



De stevige basis van onze banken wordt nog volgens oude ambacht volledig handgemaakt. De dragende delen van de constructie zijn altijd gemaakt van beukenhout. Daarnaast wordt er veelal gebruik gemaakt van traditionele elastische singelbanden. Dit zorgt voor een goede, gelijkmatige en vooral geluidloze vering. De stevige zit die hierdoor ontstaat is ondervangen doordat het zitvlak verder is opgebouwd uit verschillende lagen milieuvriendelijk geproduceerde polyether SG en HR. Deze polyether isoleert en is anti-allergisch. Het zorgt voor een zachtere zit, maar heeft de eigenschap dat het zichzelf snel weer stabiliseert waardoor het bankstel mooi in vorm blijft. Deze combinatie van materialen zorgt ervoor dat de kwaliteit optimaal is zodat de bank jarenlang meegaat zonder dat je in hoeft te leveren op zitcomfort.

Creativ bank sfeerfoto

Stoffen en kleuren



Al onze banken kunnen in diverse soorten stoffen met een grote variatie aan kleuren worden vervaardigd. Bij het kiezen van de juiste stof, hebben wij al een strenge voorselectie gemaakt op basis van kwaliteit, onderhoud en duurzaamheid.

Martindale

Natuurlijk is het belangrijk om zo lang mogelijk te kunnen genieten van je nieuwe bank. Soms kan het nogal een raadsel zijn hoe lang een bank daadwerkelijk zal mee gaan. Om het eenvoudiger te maken, bestaat de Martindale test. De Martindale test is een internationaal erkende test waarbij gemeten wordt hoe snel de weefsel draden slijten of poolweefsels kaal worden onder een apparaat wat een zekere druk op de stof uitoefent. Hoe hoger de waarde van de martindale, hoe slijtvaster dat de stof is. De door ons gekozen stoffen hebben minimaal 80.000 – 100.000 Martindale toeren wat ver boven gemiddelde norm is.

Pilling

Pilling wordt veroorzaakt door losse vezel deeltjes, wrijving van een kledingstuk of intensief gebruik. Iedere meubelstof geeft een indicatie van de pillingkans in een schaal van 1 tot 5 (waarbij 1 staat voor een grote kans op pilling en 5 staat voor een zeer geringe kans op pilling). Onze stoffen scoren een 5

Lichtechtheid

Lichtechtheid is het verkleuren onder invloed van zonlicht. De mate van verkleuring wordt uitgedrukt in een getal tussen 1 en 8 op de blauwschaal, waarbij 1 de laagste lichtechtheid en 8 de hoogste lichtechtheid aangeeft. De door ons geselecteerde stoffen scoren een lichtechtheid van 5/6.

Stoffen en kleuren bank

Onderhoud

Wij weten hoe belangrijk het is om de bank zo mooi als nieuw te houden. Het is daarom belangrijk om voor een stof te kiezen die een duurzame bescherming heeft. Al onze geselecteerde stoffen hebben het Care & Clean of Aquaclean logo. Deze logo’s staan garant voor eenvoudig reinigbare stoffen. Het innovatieve productieproces zorgt voor duurzame bescherming waardoor vlekken die tijdens dagelijks gebruik ontstaan, eenvoudig uit deze meubelstoffen verwijdert kunnen worden. Een bankstel blijft langer mooi en fris als de bekledingsstof regelmatig wordt onderhouden. Verwijder stof en los vuil met een stofzuiger met een schoon borstelmonstuk of een zachte borstel. Bij hardnekkige vlekken volstaat koud water en een microvezeldoekje. Bij hardnekkige vlekken kan gerust een beetje eenvoudige zeep gebruikt worden. Voor meer informatie en reinigingstips verwijzen wij naar de pagina Garantie en onderhoud.

Wij denken graag met je mee

Een bankstel op maat laten maken is ideaal om jouw zitbank helemaal passend te maken aan de ruimte in jouw woonkamer. Het kiezen van een nieuwe bank is niet iets wat je ‘even’ doet. Gebruik daarom een plattegrond van je woonkamer. Houd bij het tekenen van je plattegrond rekening met deuren, ramen, radiators of een houtkachel en natuurlijk de andere meubels. Het is belangrijk dat je rekening houdt met de beschikbare ruimte. Kom je er zelf niet uit of ben je benieuwd naar onze creatieve ideeën? Neem dan een plattegrond met alle maten mee en plan je bezoek aan onze showroom. Per mail of via het formulier hieronder kun je ons natuurlijk ook benaderen.

    Uw naam *

    Uw E-mail *

    Onderwerp

    Uw bericht